Massage - blødgøring og cirkulation

Massage - blødgøring af væv og øget cirkulation

Massage har været brugt i forskellige kulturer over hele verden siden oldtiden og formentlig også siden forhistorisk tid. Der findes en del forskellige former for massage og teknikkerne varierer. Nogle af de resultater, som de fleste former for massage har til fælles, er de virkninger, de har på muskulatur og bindevæv.

Massage kan afslappe muskulaturen, hvilket er nyttigt, hvis den er anspændt. Massage kan således lindre muskelsmerter og forbedre mobilitet. Massage kan også øge blodcirkulationen og således forbedre forsyningen af næringsstoffer og ilt til muskelvævet. Massage kan endvidere fremme frigørelsen af kroppens naturlige smertelindrende stoffer, endorfiner.

Udover at lindre muskelvæv kan massage påvirke bindevævet. Massage kan hjælpe med at forbedre bindevævets fleksibilitet ved at nedbryde eventuelle adhæsioner eller arvæv. Dette kan forbedre bevægelsesomfanget og reducere stivhed i leddene. Derudover kan behandling af bindevævet stimulere produktion af kollagen i bindevævet, hvilket kan hjælpe med at forbedre hudens elasticitet og udseende.