GUASHA – en anderledes form for massage

GUASHA – en anderledes form for massage

Ordet GUASHA er sammensat af de kinesiske stavelser "gua", der betyder at skrabe og "sha", som betyder akut sygdom. F.eks. hedder mæslinger 痧子 [:shazi] på kinesisk.

Metoden kan typisk anvendes til muskelsmerter for at skabe bedre cirkulation i det berørte område. GUASHA kan lindre smerter og muskelspændinger og lindre blokeringer i kroppen. Meget tyder på, at det også kan hjælpe med at fjerne toksiner og affaldsstoffer fra kroppen gennem huden. Der er endvidere indikationer på, at GUASHA kan styrke immunsystemet ved at øge cirkulationen og lymfedrænet.

Ved behandling anvendes olie på patientens hud for at minimere friktion under skrabningen. GUASHA udføres normalt ved hjælp af et fladt, glat og rundkantet redskab, typisk lavet af horn. Behandleren skraber forsigtigt og systematisk patientens hud med redskabet i en bestemt retning, langs muskler eller akupunkturmeridianer. Skrabningen kan være med let til moderat tryk. Som følge af skrabningen bliver huden rød, og der kan forekomme petechiæ (punktformede blå mærker), som er midlertidige og forårsaget af brudte små blodkar i de øverste hudlag. Behandlingen gentages på forskellige områder af kroppen, afhængigt af patientens symptomer og behov.

Skønt GUSHA kan give midlertidige mærker på huden og der bruges et behandlingsredskab til at skrabe på huden, gør det ikke ondt udover den lettere ømhed, man kan opleve, når man ellers bliver masseret.